Як зробити «рис» із цвітної капусти

20 мая 2017 | Автор: | Комментариев нет »

Хто не любить ліниві вареники або білий рис? Всі люблять. АЛЕ.

У варениках - біле борошно/манка, глікемічний індекс (ГІ) високий, і рис - в тому ж списку.

Щоб знизити ГІ, борошно можна замінити на #цільнозернове або #гречане і тп, а рис - або на #нешліфований, або додати побільше овочів, багатих клітковиною і ГІ знизиться.

А можна зробити взагалі незвично.

Наприклад, замість борошна додати лляне.

Воно "зв'язує" тісто і вареники не розварюються.

А замість рису - "рис" із цвітної капусти! (свіжої або вареної; але свіжа краща).

Капусту збивають в блендері до кришок.

#ЛЛЯНЕ#БОРОШНО корисне для шлунка і кишечника, живить мікрофлору, бо це - суміш різних видів клітковини, а #лігнани з оболонок насіння мають антиканцерогенну дію.

#КУРКУМА в тісті - must have.

Діюча речовина #куркумін - потужний #геропротектор.

• зменшує запалення та пригнічує гнилі процеси в кишечнику.

• має антидіабетичну дію.

• знижує рівень "поганого" #холестерину.

• захищає нейрони від руйнування та старіння.

• антидепресант.

• профілактика онкозахворювань.

#ЦВІТНА#КАПУСТА містить #індол-3-карбінол, ферменти, каротиноїди.

Є потужним #антиканцерогеном - сповільнює активацію проканцерогенів та канцерогенів, якими, наприклад, поліциклічні ароматичні вуглеводні та діетилнітрозамін (смажене тісто, м'ясо та ковбасно-сосисочні вироби).

#МАСЛО#ВЕРШКОВЕ (1 чайна ложка) - здоровий продукт. Нам роками говорили, що масло шкідливе.

Це не так.

Масло захищає кишечник, головний мозок і весь організм від передчасного старіння. Завдяки #бутирату (масляній кислоті), масло має протизапальну та антиканцерогенну дію. #Бутират необхідний в раціоні людей з проблемами пишечника, зокрема, хворобою Крона.

НА ФОТО 1:

"Ліниві вареники": кисломолочний сир (5%, дітям можна і більше, але не знежирений), яйце, борошно лляне, куркума порошок; можна додати цільнозернового. Варити в підсоленій воді.

Напій: шматочки апельсина, трошки підтиснуті, щоб сік пустив, залиті водою. Бо вода трохи набридає:)

Салат: авокадо, помідор, огірок, петрушка, всяка зелень.

Лляне борошно спеціально розсипала по столу.

НА ФОТО 2:

"Рис" із цвітної капусти. Суцвіття пропустити в блендері, вийдуть крихітки. Можна і варену. ДУЖЕ мало калорій, а дає насичення - будь здоров!

Гриби, тушені з цибулею і томатним соусом.

Шматочок сиру (в мене якийсь кисломолочний, фермерський.

Харчуйтеся різноманітно! Свіжим. Готуйте нестандартно і живіть нестандартно!

Источник: health.obozrevatel.com

Здесь вы можете написать комментарий

* Обязательные для заполнения поля
Twitter-новости
Читать нас
Связаться с нами
Наши контакты

hardlod@gmail.com

О сайте

Все материалы на данном сайте взяты из открытых источников — имеют обратную ссылку на материал в интернете или присланы посетителями сайта и предоставляются исключительно в ознакомительных целях. Права на материалы принадлежат их владельцам. Администрация сайта ответственности за содержание материала не несет. Если Вы обнаружили на нашем сайте материалы, которые нарушают авторские права, принадлежащие Вам, Вашей компании или организации, пожалуйста, сообщите нам.