Класифiкація горiлчаних спиртiв
Вибір спирту для виготовлення горілки залежить від того, який смак, аромат та якість прагне отримати виробник. Усі існуючі види горілчаних спиртів мають унікальні особливості, що впливають на якість кінцевого продукту.Спирт, який використовується для виготовлення горілки, можна розділити за критеріями на три групи: ступінь очищення, етапи виробництва, сировину, що використовується.
Види горілчаних спиртів також класифікуються за рівнем очищення. Ось деякі з них:
*Спирти вищої очистки, незважаючи на назву, рідко вживаються в харчовій промисловості через високий вміст шкідливих для здоров'я речовин. Вони виготовляються з картоплі, цукрових буряків, патоки та інших видів сировини. Через мінімальну фільтрацію містять велику кількість сивушних масел та інших домішок, які не найкраще впливають на якість виробленої продукції.
* Базис - спирт, який широко використовується в хімічній та харчовій промисловості, в медицині та косметології. Основні рослинні інгредієнти для його виробництва: картопля (не більше 60%) та зернові культури. Якість горілки зі спирту "базис" можна охарактеризувати як середню.
* Екстра-ректифіковані спирти - це найбільш очищені спирти, які проходять додаткове очищення після ректифікації. Вони мають високий ступінь очищення та використовуються для виробництва якісної горілки.
* Люкс - це високоякісний спирт, який піддається багатоступеневому очищенню. Він проводиться шляхом багаторазової дистиляції та фільтрації етилового спирту. Такий спирт не містить домішок і не має неприємного запаху, надає напоям особливо м'якого та гладкого смаку. Він має високу вартість, оскільки виробництво спирту "люкс" потребує значних витрат на технологічні процеси та обладнання.
* Альфа – один із найкращих спиртів для виробництва міцного алкоголю. Він виготовляється тільки із зернових культур і піддається складному та багаторівневому очищенню. Спирт "альфа" має більш високу концентрацію фортеці та найменшу кількість домішок. Він використовується для виготовлення горілки супер-преміум класу.
Наша компанія пропонує купити спирт Укрспирт, від виробника.
Види горілчаних спиртів в залежності від сировини можуть бути:
- Зерновими – це найпоширеніший вид горілчаного спирту, що виробляється шляхом дистиляції зернових культур (жито, пшениця, ячмінь чи кукурудза). Спирт має яскравий смак та аромат і може використовуватися для створення більш насичених видів горілки.
- Фруктовими – це горілчаний спирт, який виготовляється з фруктів (яблуко, айва, груша, вишня, злива та інші). Смак фруктової горілки залежить від виду фруктів, використаних під час її виробництва.
- Гречані - це горілчаний спирт, який виробляється з гречки. Він має яскравіший і гостріший смак, ніж зерновий спирт.
- Медовими – це горілчаний спирт, який виготовляється з меду, води та дріжджів. Він має солодкий смак та аромат меду.
- Трав'яними (біттер) – це горілчаний спирт, який виробляється з додаванням гірких рослин та коріння. Він має гіркий смак і тривалий трав'яний післясмак.
За етапами виробництва спирти поділяються на:
- Спирт-сирець (88% фортеці) – це неочищений сирий спирт, який виходить із різних рослинних компонентів. Він містить безліч домішок, таких як альдегіди, кетони, ефіри, алкени і т.д., може мати неприємний запах та смак.
- Ректифікат (96%) – це спирт вищої очистки, який виходить шляхом багаторазової дистиляції та ректифікації сирого спирту (спирту-сирцю) з метою видалення домішок.
- Питний етиловий спирт (95%) виробляється та додатково очищається спеціально для виготовлення високоякісних алкогольних напоїв. Однак важливо відзначити, що вживання питного спирту в чистому вигляді є небезпечним і може призвести до отруєння. Етиловий спирт повинен використовуватися тільки як один з компонентів складу міцного напою.
Предыдущая статья
Следущая статья
Вернуться